iPhone 10 år Keynote

Tirsdag den 12/9 havde Apple kaldt til, hvad der nu nok kendes som, iPhone 10 keynote. Det var 10 års jubileumet siden den første iPhone kom på markedet. Det skulle blandt andet fejres med, hvad Apple siger, er fremtidens iPhone.

Alt var lækket før tid

Et par dage før keynoten var der en intern medarbejder hos Apple, som illoyal nok til at lække nogle oplysninger til pressen, og dermed vidste vi alle sammen hvad Apple ville vise os af nye produkter. Vi vidste dog ikke noget om hvordan de ville sælge dem til os.

En følsom start

Selve keynoten blev afholdt på Apple Park i deres helt nye auditorium, som de har navngivet Steve Jobs Theater.

Selve starten på keynoten var også en hyldest til grundlægger Steve Jobs og det arbejde han havde påbegyndt 10 år forinden da den første iPhone kom på markedet, og for altid forandrede en hel industri og hvorledes vi tilgår teknologi i dag.

Produkterne

Ingen keynote uden produkter, og vi fik også en hel stribe af slagsen. Den største nyhed var naturligvis iPhone 10 (iPhone X), som blev lanceret til sidste i keynoten.

Apple Watch Series 3

Tredje version af Apple Watch så dagens lys. Og ud over at den blevet forbedret på alle kanter inden i, så var den store nyhed at man nu ville kunne få uret med LTE. Dette betyder at du kan bruge uret som telefon og altså ikke mere er afhængig af at have din iPhone med dig.

LTE versionen kommer dog ikke i Danmark, foreløbig da der ikke er nogle af operatørerne der er klar til at støtte op om det.

Men den kommer helt sikkert, det er bare et spørgsmål om tid.

Apple TV 4K

Det var ventet og faktisk var det også annonceret af Apple selv. Nu blev det så endelig bekræftet at vi får en opdateret Apple TV med understøttelse for 4K tv og materiale i 4K fra de forskellige apps som understøtter dette.

Og det bedste ved historien er at Apples itunes også opgraderes til at 4K materiale, og de film du måtte have købt allerede fra iTunes, opgraderes automatisk så hvis du ser dem på Apple TV 4K får du dem automatisk i 4K

iPhone 8 og 8+

Der kom 2 nye traditionelle iPhones som efterfølger de eksisterende iPhone 7 og 7+

Normalt ville der komme en S model, som blot er en opgraderet udgave af model der kom året før, men Apple havde endnu et kort i ærmet og der skulle være afstand til denne.

Men traditionen tro, er de nye iPhone 8 og 8+ forbedrede modeller, hvor de 2 største nyheder er den nye A11 Bionic cpu og trådløs opladning.

A11 Bionic cpu

Den nye cpu i de nye iPhones er en kraftig forbedret CPU i forhold til den forrige model, men den store nyhed er at der er en speciel del af chippen til understøttelse af neurale netværk, som blandt andet blev introduceret til WWDC konferencen sammen med Argumented Reality og Metal 2 frameworket.

Neurale netværk anvendes til mønstergenkendelse og det der kaldes Machine Learning, og understøttelsen af dette i A11 chippen er et kæmpe skridt fremad for nye kraftfulde apps som vi ikke har set endnu.

I følge Apple er den nye A11 Bionic chip i stand til at behandle over 600 millioner forespørgsler gennem det neurale netværk i sekundet, og det vel og mærke i en mobil telefon.

Trådløs opladning

Endelig er Apple kommet med på trådløs opladning. iPhone 8 modellerne og iPhone 10 modellen har begge glas for og bagside, og det betyder at det nu er muligt at anvende trådløse opladere af Qi standarden.

Hvilket du feks kan få i lamper fra IKEA.

Apple kommer også med deres egen trådløse oplader de kalder AirPower, og på den kan du oplade din telefon, dit Apple Watch 3 og et kommende nyt case til Airpods som kan oplades trådløst.

Apple lovede på keynoten at den teknologi de udvikler til AirPower vil de arbejde sammen med Qi standarden om at få optaget i standarden.

Teknologien skulle blandt andet betyde at enhederne taler trådløst sammen om at fordele strømmen mellem sig optimalt.

Og så var der iPhone 10 (iPhone X)

Denne iPhone er den dyreste Apples nogensinde har lavet, men den er også den fedeste, og den blev offentliggjort som en “One more thing” i ægte Steve Jobs ånd.

Og jeg vil faktisk lade Jony Ive præsentere den for dig her i videoen for den er så flot at det kræver hans egen sprøde stemme

Og ja den er dyr, men den imponerende, og Face ID som erstatter Touch ID er et imponerende stykke ingeniør arbejde, hvor A11 Bionic cpu’en for alvor anvendes.

Det dobbelte kamera på for og bagside af telefonen afleverer dybde informationer til apps, og vi har nogle meget spændende apps i vente til iPhone.

Hvad siger du

Så du keynoten, og vores dækning og hvad siger du til det hele. Skriv gerne en kommentar nedenfor.

Her kan du gense keynote udsendelsen

KLIK HER for at komme med på keynote mail listen.

Skrevet under
 • Ahmed siger:

  Ahhh.
  Jeg synes nu livestream på youtube var godt sidste gang.
  Nu kan jeg ikke se det pga facebook………øv.

  • henrik henrik siger:

   Hej Ahmed

   Vi har valgt facebook fordi det bliver mere “intimt” uden en masse spam brugere. Vi sendte faktisk også WWDC live streamet på facebook sidste gang.

   Håber du får mulighed for at se med på facebook. Vi optager det og det kommer på youtube bagefter.

 • Ahmed siger:

  Der er også noget andet jeg godt kunne tænke mig at dele med Jer som sjovt nok danske nyheds sider ikke har fanget for ca. en uge siden og det er at Beats Studio 3 wireless over ear nu er kommet i ny version med apple W1 chip 🙂

  • henrik henrik siger:

   Mon ikke vi får det at se i morgen aften 🙂 Rygtet siger at Apples AirPods kommer i en version 2, så de spilder nok ikke tiden med også at nævne deres andre opdaterede produkter til lyd 🙂

   • Ahmed siger:

    Det ved jeg ikke. Men jeg snakker ikke om leaks eller rygter. Den er lanceret og kan bestilles med levering midt oktober på apple.dk

 • >