Loop you In – Tid til Apple Keynote

Mandag d. 21 Marts 2016 havde Apple inviteret pressen til keynote i deres hovedkvarter, og de benyttede samtidig chancen til at sige farvel efter 40 års tro tjeneste, til 1 infinite loop. Og der var selvfølgelig også nogle produkt opdateringer..

En politisk keynote

Tim Cook indledte keynoten med at fortælle at de ikke bøjer sig for FBI og andre politiske trusler. De vil ikke bøje sig og indlægge en bagdør i deres systemer så myndighederne kan få adgang til folks private data.

Det er en god udmelding og Apple er også nød til at være stejle. De kompromitere hele deres forretning hvis de lukker op for myndighederne. Hvis Apple pay skal blive accepteret af forbrugeren som det foretrukne betalingsmiddel, så kræver det at forbrugeren kan stole på at systemet er sikkert.

En bagdør i systemet som myndighederne vil have vil også gøre det muligt for andre at udnytte, så alle dem der udvikler apps vil også stå med et problem hvis Apple giver efter for presset.

Derfor var det en dejlig udmelding fra kokken selv, at de ikke giver sig.

Den nye iPhone SE

Produkt nyhederne kunne omtales meget kort, men det lykkedes alligvel apple at koge suppe på lanceringen længe.

Apple lancerede en iPhone SE (speciel edition) som i bund og grund var en iPhone 6s i iPhone 5s indpakning. Der er enkelte små forskelle som feks et lidt dårligere selfie kamera, ingen 3d touch og en lidt ringere thouch id sensor end den der findes i iPHone 6s

Til gengæld bliver telefonen dejlig billig og sælges i Danmark til en pris vi ikke har set før.

Så det er en lynhurtig telefon til en god pris. Det er i sig selv noget der nok skal sælge.

Den nye iPhone kommer til danmark i slutningen af Maj måned 2016

Den nye iPad Pro

Ligesom Apple lavede en mindre iPhone der næsten var lige så god som den store iphone 6s, så kom de også med en ny udgave af 9.7 tommer iPad under produkt navnet Pro.

Og ligesom det var tilfældet med den nye iPad, var det en neddroslet version af den store iPad pro

True tone display

En ny feature som den nye iPad har fået som ikke findes i nogle af apples andre produkter er noget de kalder for True tone display. Det går ud på at iPadden har 4 censorer som holder øje med hvordan det omrkringliggende lys er og tilpasser skærmbilledet efter farvetemperatur og styrke, så billedet altid fremstår korrekt.

True tone display er en spændende ny teknologi, der såfremt den virker som forventet, formegentlig ender med at være i alle Apples skærme, så man altid har den korrekte farvegengivelse på sin skærm.

Den teknologi bliver spændende at følge. Specielt hvis man arbejder med billeder eller video hvor farven i billederne kræver at man arbejder på farvekalibreret udstyr.

De små opdateringer

Der kom nye nylon remme til Apple Watch samt nye adaptere til iPad pro.

Fra loop til loop

Tim Cook sluttede af med at fortælle at dette var den sidste keynote der ville blive holdt på dette sted. Apples nye hovedkvarter står snart klart til at blive taget i brug, og næste gang Apple invitere pressen til at besøge deres HQ vil det blive i de nye lokaler i deres bygning The Loop

Måske var det i virkeligheden årsagen til titlen på keynoten “Lets loop you in”