Den anden aften sad jeg og filsoferede over hvorfor Siri i din iPhone hedder Siri, hvor kommer navnet mon fra? Så jeg gik i gang med at undersøge hvad Siri egentlig står for. Og historien bag navnet Siri er ganske sød så den skal du da lige ha

Siri i din iPhone er opkaldt efter en fars datter.

Siri er oprindeligt ikke Apples opfindelse, i stedet er det opfundet af en normand der hedder Dag Kittlaus, og faktisk er Siri et norsk pigenavn, af den mere korrekte måde at skrive det på Sigrid.

Dag ønskede at hans førstefødte skulle kaldes Siri, men da det blev en dreng valgte han at kalde sit nystartede firma for Siri i stedet for.

I firmaet Siri arbejdede de på det som vi kender som Siri i dag, nemlig en stemmestyret personlig assistent som software du kunne installere på din mobil telefon.

Og det endte med et opkald fra Steve Jobs og en handel på 200 millioner $ og så fik vi Siri som en personlig assistent i vores iPhone.

Hvad symbolerer navnet

Navnet betyder også Sejer og Smuk, og måske er det derfor Apple valgte at holde fast i navnet til deres personlige assistent, selvom Steve Jobs efter sigende ikke brød sig særligt om navnet.

Slår du op på wikipedia kan du i dag læse at Siri står for Speech Interpretation and Recognition Interface
Forkortelsen lyder lidt søgt, men et kært barne navn skal jo gerne kunne forkortes ned til noget teknologisk.

Således ved enhver i IT branchen også at HENRIK står for Helstøbet Empatisk Naturlig Rationel Intelligent Kodekal 🙂

Hvad laver Dag Kittlaus så i dag

Dag fik 200 millioner $ fra Apple, da Steve Jobs overtalte ham til at sælge sin virksomhed til Apple. Og han var også ansat hos Apple i en kort periode. Men en gang iværksætter, altid iværksætter og siden Apple har Dag såmend startede et nyt firma med nogle af de samme mennesker der i sin tid dannede Siri.

Det nye firma heder Viv og det dets fokus er en platform for udviklere så udviklere kan lave software som kan kontrolleres med tale, eller som han selv har skrev “Siri was just the beginning, Viv is the end result”

AI er det nye sort

Det virker som om at AI er det nye sort, og Microsoft har også netop annonceret tale som et fokus område på deres Build konference, hvor de løftede sløret for bot framework, som kunne integreres fra alle chat applikationer.

Dag Kittlaus har lige demonstreret sin Viv teknologi på Disrupt Ny 2016, og ligesom Microsoft tyder det også på at Viv retter sig mod programmører så de kan udnytte AI i deres programmer, og i deres devices.

Og mon ikke også Apple er klar på WWDC (World Wide Developer Converence) i juni måned med nogle værktøjer så App udviklere kan gøre brug af Siri i deres applikationer.

[thrive_leads id=’1026′]

Hvis nu det var den førstefødte der bestemte Siris navn

Hvis den personlige assistent i iPhone var blevet opkaldt efter Dag’s førstefødte, ja så skulle du have sagt “Hej Markus” i stedet for “Hej Siri”

Så kan du jo selv lege lidt med hvad Markus kan forkortes til så det lyder lidt teknisk.

Similar Posts