Swipp Swipp Hurra

Nordea træder ud af swipp samarbejdet og melder sig i stedet til under fanerne hos mobilepay. Så hvad bør de andre banker nu gøre med Swipp, for der kan ske noget meget godt og noget meget skidt afhængig af hvad bankerne vælger at gøre.

Den gode løsning for Swipp er Apple Pay

Når Nordea trækker sig, står de andre banker med enten selv at skulle kæmpe mod Mobilepay samt de andre løsninger der kommer i fremtiden, eller at melde sig ind under fanerne efter devisen, if you can’t beat them – Join them.

Mobilepay har i dag 3,2 millioner brugere i Danmark, og Swipp har kun ca 900.000 brugere. Det er altså op ad bakke for de andre banker som oven i købet er belastet af at de skal være enige før beslutningerne kan tages.

Det er også dyrt at markedsføre Swipp, og det koster også penge at vedligeholde og udbygge systemet, og nu står de øvrige banker tilbage med den opgave og omkostning.

Det bedste der kan ske

Det bedste der kan ske er at bankerne bag Swipp ringer til Tim Cook og laver en aftale om Apple Pay. Hvis det sker fritages bankerne for omkostningerne ved udvikling af Swipp, og de får en løsning der er klar.

Der er millioner af iPhones i Danmark, og hvis bankerne melder sig til Apple Pay får de adgang til disse mange brugere som meget hurtigt ville tage teknologien til sig.

På meget kort tid vil bankerne således slippe for en omkostning og samtidig overhale Mobilepay indenom.

De slipper for at hæfte for tab ved misbrug af kreditkortene, fordi sikkerheden er bedre.

Og sidst men ikke mindst ville det være en konkurrece fordel der vil kunne bruges til at få kunder til at flytte til deres Banker.

Det værste der kan ske

Det værste der kan ske for os forbrugere, er hvis de andre banker også melder sig under fanerne hos Mobilepay. Hvis det sker tror jeg modstanden mod mobilbetalinger fra dem der laver hardwaren er for stor, og så får vi nok aldrig Apple pay til Danmark.

Så det må ikke ske.

Skomager bliv ved din læst. Apple, Google og Samsung er bedre til mobil teknologi end bankerne er, og selvom det måske luner lidt i bukserne når man pisser i dem, er det koldt på langt sigt.

 • Hey Henrik
  Jeg er fuldstændig enig. Lad os nu få det apple pay til Danmark, nu har vi ventet længe nok.
  Jeg bruger ikke mobilepay og gider ikke at bruge det, jeg synes det er irriterende at mobilepay bruger telefonnummeret som betalingsid. Og det gør jeg fordi man kan komme ud for at en fremmed person skal betale mig, men jeg vil ikke udlevere mit telefonnummer.
  Mobilepay kunne løse dette problem ved at bruge et andet id nummer/navn, som så kunne være tilknyttet telefonnummeret. Så er det, det andet idnummer/navn som man udveksler og som man ikke kan bruge til andet end at betale og så behøver man ikke at udveksle telefonnummer.
  Så er der også noget andet som jeg en gang imellem kommer til at tænke på og det er som du også nævner, det med kørekort og sundhedkortet.
  Det er meget sjovt med det, fordi normalt er det jo markedskræfterne der “styrer”, men hvem er ikke klar til at have sundhedskort og kørekort på mobilen? Men nu er staten jo ikke markedskræfter – vi sidder bare og venter på det.

 • uhhhh

  hello again

  Please join us for a special invitation-only event……………oct 27.

  • Ja vi kan da håbe at der kommer noget om Apple Pay til dk.

   Jeg hørte faktisk i radioen i morges at Nets aktiekurs er faldet, efter at Nordea meldte sig ud af Swipp og ind i Mobile Pay.

   Tilliden til at Nets kan kæmpe mod Mobile Pay og Apple pay + Google Pay, er ikke så stor, så invistorerne holder igen.

   Så det ville da være en dejlig nyhed hvis Tim Cook annoncerer at Swipp bliver til Apple Pay (mm)

 • Andre historier