iPad keynote

Preshow

Der er desværre ikke et pre show til denne keynote

Keynote live

After Party

Årets første keynote i 2024 handler om iPad, og det har Apple været så flink at afsløre allerede i indkaldelsen til keynoten ved at animere et tegnet Apple logo med en Apple Pencil, og om de levede op til forventningerne til iPad kan du læse om her.

Hvis du skulle undre dig over om billedet til dette indlæg er det officielle billede, så kan jeg berolige dig med at det er ren frihåndstegning foretaget af undertegnede, med en helt almindelig analog blyant, og mit indlæg her er skrevet på bagkant efter jeg så keynoten.

Selve keynoten blev som sædvanligt, afholdt som en forberedt video. Jeg må sige at jeg savner efterhånden live præsentationerne

De nye iPads

Keynoten begyndte med en præsentation af den nye opdaterede iPad air model. Den fås i 11 og for første gang også i 13 tommer størrelser, og så leveres den med Apples M2 chip, i friske nye farver. Den er stadig med Touch Id, og har ikke fået Face Id,

Den kan anvende den nye Apple Pencil Pro, men ud over de friske nye farver og den nye store størrelse, så er der ikke så meget at berette omkring den nye forfriskede iPad air model

Den presserende video

Fra den nye iPad Air præsentation, var der en overgang fra Air til pro produktet og essensen her var en kæmpe presse som pressede en masse ting ned i en meget tynd iPad.

Personligt syntes jeg at det var en fed video, men Apple har fået meget kritik for denne video, fordi flere blev krænkede over at Apple ødelagde ting. Jeg kan så bare ikke lade være med at tænke på at der er visse youtube’re der ingen problmer har med at ødelægge meget dyr hardware for at få views.

Men hovedbudskabet var at apple har fået lavet et kreativt stykke hardware hvor mulighederne er presset ned på ca 5 milimeter.

En flad fornemmelse

Og det skal forståes bogstaveligt.

De nye iPad Pro er 5,3 milimeter tyk på 11 tommer modellen, og kun 5.1 milimeter på 13 tommer modellen. Og det er imponerende tyndt. Den beholder den samme gode batteritid, og er den første enhed fra Apple der kommer med deres M4 chip.

Og det er et imponerende stykke hardware Apple har fået bygget. En af de mest impnerede skærme har de fået lagt i enhederne. En tandem OLED skærm som måske er købsargumentet for iPad pro, hvis du står og mangler et argument.

For der er ikke noget denne iPad pro kan som den forrige ikke kunne. Ja faktisk er der, på tekniske specs, et dårligere kamera system i den nye iPad pro end i den forrige.

Det kan der være masser af årsager til, og jeg er sikker på at du nok også ville kunne tage fine billeder med kameraet på de nye iPad pro.

Og selvfølgelig vil du føle dig lidt økonomisk flad når du smider dine hårdt tjente penge efter en iPad Pro, for hvis du skal have et tastatur til, så skal du ud at købe det nye Magic keyboard.

Nyt keyboard og ny pencil Pro

Sammen med den nye iPad er der også et nyt Magic keyboard og en ny Pencil Pro du skal købe hvis du vil have tastatur og tegne redskab til. Magic keyboard har fået funktionstaster men den nye Pencil Pro er faktisk den mest interessante dims af de 2.

Den nye Pencil Pro giver nemlig haptic feedback når du bruger den og der er indbygget en scensor der gør at softwaren kan reagere på at du drejer blyanten mens du bruger den.

Det gør det muligt at lave nogle mere kunsteriske funktioner i grafiske apps, og det tænker jeg alene vil være argument nok for at smide mønt efter den nye Apple Pencil Pro

Spørgsmål eller feedback?

Andre historier