Efter Steve jobs død, er der kommet flere selvbiografier og film om ham, og den næste er lige om hjørnet. Men den bedste film om den gang det hele startede, er nu stadigvæk Pirates of Silicon Valley fra 1999 og selv om Steve Jobs mente det var noget Lort var han stadig vild med den.

Den bedste film om Apple og computer guldalderen

Pirates of Silicon Valley handler om computerens guldalder, om den gang hvor det hele startede tilbage i de forrige århundrede. Man følger en ung Steve Jobs, Steve Wozniak, Bill Gates og Steve Ballmer og deres vej til at skabe det som vi i dag kender som den personlige computer.

Filmen er fortalt som en slags dokumentar, men den er fiktion selvom den er bygget meget tæt på den virkelige historie. I filmen møder man de forskellige personligheder og man får alle de gode historier fortalt.

Noah Wyle som Steve Jobs
Skuespilleren Noah Wyle som Steve Jobs på jagt efter investorer til Apple 1 computeren. Fra filmen Pirates of Silicon Valey

Der er historien om hvordan Steve Jobs stjal ideen til det grafiske brugergrænseflade fra Xerox, og hvordan Bill Gates stjal den fra Apple. Der er historien om hvordan Apple voksede med rekordfart og endte med at ansætte John Scully som så i sidste ende fyrede Steve Jobs fra Apple. Der er historien om hvordan Bill Gates solgte MS Dos til IBM uden overhovedet at have et operativ system, og i stedet købte han QDos for 50.000 dollars af programmøren Tim Paterson. En handel som i sidste ende gjorde Bill Gates til verdens rigeste mand. Filmen slutter med Bill Gates der sammen med Steve jobs redder Apple tilbage fra konkursens rand.

Så filmen har alle disse historier som vi efterhånden kender, og er man fan af den guldalderen så er gensynets glæde med datidens gamle computere hele filmen værd.

Hvorfor er det den bedste film om Apple

Jeg mener den er den bedste film jeg har set om Apple, men hoved personerne selv har også udtalt sig positivt om filmen. Bill Gates udtalte i forbindelse med at filmen blev lanceret, at portrætteringen af hans person var rimelig præcis, og Steve Wozniak, var fuldstændig pjattet med filmen og udtalte at det skete nogen lunde på den måde som filmen viste, og selv Steve Jobs kunne li den.

Officielt mente Steve Jobs dog at filmen var noget lort, men han var vild med måden Noah Wyle spillede hans person, så meget at han i 1999 lod Noah Wyle åbne MacWorld konferencen i New York som om det var ham selv.

Faktisk skrev Steve Jobs selv introduktions scriptet, og købte et sæt tøj og briller magen til det han selv normalt gik i, så skuespilleren Noah Wyle kunne åbne som en tro kopi af Steve Jobs.

Så helt fesen har Steve Jobs nok alligevel ikke ment filmen var.

Du kan se den legendariske åbning af MacWorld her under.

 

Jeg syns det er en fed film, den bedste af dem jeg indtil nu har set.

Du kan købe eller leje filmen i iTunes. Den har ikke Danske undertekster, men den er alle pengene værd.

Similar Posts

  • Jeg er så enig. Har set den mange gange. Den holder stadivæk! Man kan godt mærke den er produceret til tv, men det gør den ikke dårligere. En anden god og måske lidt mere nørdet film er:
    “Welcome to Macintosh”, Den er et must see for folk der godt kan lide Apple! Det er sjovt at høre fra folk der var ansat ved Apple, især ham der fandt på mac opstarts lyden..