Da jeg var ude at købe julegaver den 22 december, der faldt jeg over en køleskabsmagnet med kloge ord. Det er kloge ord som nu pryder mit køleskab. “You must learn a new way to think, before you kan master a new way to be” Det skal være mit nytårsfortsæt, og det minder mig om Apples Think Different kampagne fra 1997

Apples Think Different historie

Da Steve Jobs kom tilbage til Apple, efter at Apple købte NeXT, skulle der bruges en ny kampagne, og resultatet endte i Apples slogan “Think Different” som kørte i deres marketing fra 1997 til 2002. En del af kampagnen var også den kendte TV reklame “The Crazy Ones”

På mange måder mener jeg at det er en af de stærkeste budskaber fra Apple, og det går også fint hånd i hånd med de vise ord fra Albert Einstein “Vi kan ikke løse vores problemer med den samme tankegang, som vi brugte til at skabe dem.”

Det kræver kræfter to Think Different

I november 2015 startede jeg mit aftenskole kursus – Programmering for begyndere. Noget af det mine kursister slås ekstra meget med, er at tænke som en programmør. At se verden på en måde der kan omformuleres ned i program logik og strukturer. Men kursisterne knokler og jeg er meget stolte af dem. De ved at det kræver energi at leve op til Apple gamle slogan, to Think Different.

Og der er ingen omveje, hvis man vil mestre en ny evne skal der tænkes og arbejdes med det.

Og det kræver også meget af mig at tænke anderledes når det kommer til at lære ande at programmere, det har været en vigtig lektie for mig, som jeg er taknemmelig for at have gen-fundet.

Tiden er så kort

Da jeg stod i imerco og gloede på magneten, så måtte jeg købe den. Det var som om den skreg til mig, og dens budskab skal bære mig gennem 2016. Vi har kun så kort tid på denne jord, og er vi heldige så får vi måske lov til at drøne rundt om solen 78 gange.

Er jeg heldig har jeg 33 ture endnu, og kan jeg hjælpe andre med at lære at tænke nyt, så har jeg gjort en lille forskel på denne jord.

Så det skal være mit nytårsfortsat i 2016, jeg skal selv lære at tænke anderledes og jeg skal hjælpe andre med at tænke anderledes.

Der skal også mere liv i bloggen, men det kræver næsten alt min tid at lave aftenskole undervisningen, så det er derfor der ikke er kommet så mange historier i 2015.

Vil Apple komme med nyt i 2016

Apple bragte Watch, Apple TV og iPad Pro på markedet i 2015. Det er alle sammen produkter som kræver at software udviklerne lære at tænke nyt.

Watch kræve at udviklerne lærer at begrænse sig og kun producere meget simple funktioner til de applikationer der skal køre på uret.

Omvendt skal software udviklerne lære at udnytte egenskaberne ved iPad Pro og tænke flere funktioner ind i deres program design, og Apple TV er et helt tredje type produkt hvor udviklerne skal skrue programmerne sammen på en måde hvor programmerne kan betjenes af en fjernbetjening.

Så Apple såede et par frø i 2015, og jeg er sikker på at dette udvikler sig i 2016 efterhånden som udviklerne lærer to Think Different.

Rigtigt godt nytår.

Similar Posts