Programmer og byg din egen AirPrint server

I 2014 introducerede Apple på WWDC et nyt API de kaldte HomeKit. Et nyt API man som udvikler kunne bruge til at styre forskellige effekter i sit hjem som feks åbning og lukning af døre og vinduer, samt tænd og sluk af lys mm. Nu snart 3 år senere begynder de fysiske produkter til hjemmet at dukke op, men man kan også lære meget af gør det selv HomeKit.

10 millioner kan vel ikke tage fejl

I 2012 kom der en lille lomme computer på gaden. Den lille Raspberry Pi computer.

Computeren blev produceret med formålet at stimulere indlæring af datalogi i skolerne. Og siden hen er den blevet så på populær at den har solgt over 10 millioner eksemplarer.

Det er en fantastisk lille computer, og der er nærmest ingen grænser for hvad man kan lave med den lille computer. Prøv bare selv at google Raspberry pi, og du vil finde masser as spændende projekter, hvor folk har automatiseret deres hjem, emuleret gamle spille konsoller og lavet små servere der løser et specifikt problem i hjemme.

Jeg kender faktisk en der er gået i gang med at bygge en løsning som kan afsløre om katten har været en tur på kattebakken, så han ved at han skal tømme bakken.

Så der er nærmest ingen grænser for hvad man kan skrue sammen af små sjove projekter med sådan en Raspberry Pi computer.

Men hov det er jo ikke et Apple produkt?

Nej men der er masser af projekter vi kan lave med Raspberry Pi og vores Apple produkter.

Apple har som sagt i lavet et helt API som vi kan bruge til at programmere vores små computere, og der er allerede eksempler på hvordan man bruger Siri sammen med en Raspberry Pi.

Og så kører Raspberry Pi på Linux operativ systemet, og linux og MacOs er identisk på flere områder, så man kan også lære meget af det mere nørdede ved at arbejde med Raspberry Pi.

Og så kan man lave det man mangler

I mit tilfælde har jeg en gammel USB laserprinter som jeg gerne vil kunne udskrive på fra min iPhone via airprint.

Men sådan en gammel USB printer har jo ikke ligefrem airprint indbygget, så min plan er at lave en airprint server ud af en Raspberry Pi.

Hvornår går vi i gang Henrik?

Indrømmet virkeligheden har overhalet mig, så jeg har ikke nået at starte projektet endnu, MEN det skal da laves, også selv om der siden jeg slog denne video op er kommet en ny Raspberry Pi 4.

Fordi der er tosse meget du kan lære om programmering og datalogi hvis du leger med.

Så lige så snart jeg er klar, slår jeg et event op. Og så tager vi den derfra.

Håber du er frisk på at lege med når vi kommer igang.

Andre historier