Anmeldelse af App Development with Swift ebog

Apple har en agenda om at så mange som muligt lærer at programmere, og helst skal de lære at programmere software til Apples egen platform. Derfor har de lavet et komplet kursus materiale, og hertil hører naturligvis en bog.

Everyone Can Code eller Alle Kan Kode

Bogen er lavet som et supplement til et kursusforløb som Apple har produceret, som de kalder for Everyone Can Code. Dette kursusforløb kan du studere på Dansk her på bidblog, så med bogen downloadet til iBooks og kursus programmet her på bidblog er du godt klædt på til at lære at programmere på Apples platform.

Målgruppen for bogen

Apple mener selv at målgruppen for bogen er gymnasie studerende. Derfor er bogen også skrevet i et sprog som man forventer at gymnasier elever kan forstå.

Den er naturligvis på Engelsk, så du skal kunne læse og forstå engelsk for at få det optimale udbytte af bogen. Men kan du læse engelsk og du ikke er bange for til tider tekniske termer så er det en ganske udmærket bog til til at lære at programmere efter.

Opbygningen af bogen

Bogen er sammensat på en måde der gør at du bør læse den fra ende til anden, hvis du er ude efter at lære at programmere. Under vejs i forløbet er der små eksempler som du kan afprøve selv, og der er også indlagt nogle opgaver i bogen som du kan prøve for at se om du har forstået emnet.

Opbygningen er ganske logisk og du går fra at slet ikke at have erfaring med udvikling på Apples platform, til at kunne lave forskellige små programmer og apps.

Den sidste app du skal lave er oven i købet lidt mere kompliceret, og du kommer til at skulle hente data fra andre web tjenester. Ganske aktuelt da den måde at bygge software på er HOT for tiden.

Anbefalet supplerende materiale

Hvis du er helt grøn på emnet, og du har det bedst med at kunne arbejde sammen med andre om at lære og modtage undervisningen, så kan du med fordel følge Alle Kan Kode projektet her på bidblog. Her modtager du undervisning som følger bogens forløb, og du får også forklaret emner i bogen som bogen ikke gå så meget i dybden med.

Du kan også vælge at melde dig ind i Alle Kan Kode facebook gruppen, hvor du kan spare med andre der følger Alle kan kode kurset her på bidblog, eller forsøger sig på egen hånd med bogen.

Gode ting ved bogen

Bogen er godt opbygget hvis du vil lære at programmere i Swift programmeringssproget på Apples platform, og den går ikke for dybt i de enkelte emner, så du løber skrigende væk.

Der vil være masser at lære ved bogen, og du vil også have mange muligheder for at dygtiggøre dig yderligere efter at have læst denne bog, men på et mere solidt fundament end hvis du kaster dig ud i mere tekniske bøger som nybegynder.

Dårlige ting ved bogen

Der er kun en ting som genere mig ved denne bog, og det er selve formatet. Den er ikke optimal formateret så den er nem at læse på feks iPhone eller iPad. Bogens indhold tilpasser sig ikke rigtig din ibooks læser. Faktisk virker det som en af de ældste måder man lavede ebøger på.

Men det er jo Apple der har lavet den så det kan være det ændres i fremtiden, eller hvis man spørger dem så har de nok en særlig god grund.

Lidt mere info om bogen

Bogen er ganske gratis, på over 900 sider og du kan downloade den her

God fornøjelse med bogen og du skal være så hjertelig velkommen i Alle Kan Kode projektet her på bidblog.

Andre historier