Der er ingen tvivl om at du kan bruge din iPhone til mange forskellige ting, og hos bidblog elsker vi historier hvor man anvender apples grej til helt specielle formål. Derfor studsede jeg lidt da jeg faldt over en artikel på det store internet der handlede om et nyt varmefølsomt kamera som man kan montere på sin iphone, som så forvandler din iphone til et varmefølsomt kamera.

 

Tjek din isolering i din bolig

Hvis du gerne vil spare lidt penge på varmeregningen så kan du bruge et varmefølsom kamera til at kigge efter om der er områder af din hulmursisolering der trænger til at blive forbedret. Metoden kaldes for Termografi.

Lad os bare kalde ham for en “termografist”

Ja jeg aner ikke hvad man kalder sådan en fidus man betaler 1600 kroner for at komme ud med et varmefølsomt kamera, men lad os bare kalde ham for en termografist.

Sådan en termografist er byggesagkyndig, og han/hun ved noget om hvordan bygninger helst skal være konstrureret. Så ud over at de har adgang til ofte meget dyre varmefølsomme kameraer, så det kan meget vel være at de 1600 kroner en termografist koster er godt givet ud, inden man begynder at efterisolere.

Men er man mere “gør det selv typen” så kan man altså forsøge sig med et varmefølsomt kamera til iPhone. Og prisen er rimelig, den koster kun 199 pund, hvilket er ca det samme som det koster at få en termografist på besøg.

Flir one

Billede ar en Flir One varmefølsomt kamera til iPhone
Flir One kameraet er en lille boks du sætter i dit Lightning stik

Firmaet Flir, som i forvejen også producere det dyre udstyr som termografister render rundt med, har opfundet et lille varmefølsomt kamera som man kan sætte i lightning porten på sin iPhone.

Det har eget batteri, så det suger ikke strøm fra din iPhone. Den fylder næsten ingen ting, og den fotograferer i 640×480 (VGA)

Men er VGA billeder gode nok

Jeg er ikke termografist, men jeg vil mene at VGA opløsning er nok hvis man kun går efter at se om der siver varme ud af boligen hvor der ikke skal sive varme ud.

Så for en lægmand, er 640×480 helt sikkert nok.

Hvad kan man ellers bruge sådan et varmefølsomt kamera til

Flir’s egen side har nogle halv tossede ideer til hvad du kan bruge det til, men en af de skøre ideer kunne jeg godt have brugt et par gange her i sommeren.

Jeg havde sat en steg over i min gas grill, og gik en times tid med hunden, mens stegen langsomt kørte rundt på mit rotisserie.

Alt var godt, stegen skulle have ca 1 time så det passede lige med en lufte tur.

Men da jeg kom hjem lugtede der ikke af steg, som forventet. I stedet kørte der en steg rundt i en kold grill fordi jeg var løbe tør for gas.

Havde jeg haft en flir one, så kunne jeg have kontrolleret gas beholdningen inden jeg gik hjemmefra.

Jeg har også haft et problem med et rør der var frossent, men hvor var det frossent? Det kunne jeg have set med en flir one.

Og jeg har også prøvet at have et tilstoppet rør men hvor?

Så jo der er faktisk ting man kan bruge en flir one til i hverdagen, selv om det nok ikke er sådan en dims man bruger hver dag. Også selv om Flir gerne vil have det til at være den dims vi lige står og mangler for at være en superhelt.

Der er danske forhandlere af Flir produkter, men jeg har ikke kunnet finde Flir one til iOS på deres respektive hjemmesider. Men du kan købe den hos Flir i England for 199 pund. og appen kan du hente gratis i Appstore

Similar Posts

 • Der findes også en tidligere version af produktet, specielt til iPhone 5. Den skal du endelig ikke købe, selv om du har en iPhone 5. – Den her beskrevne lille dims fungerer både på iPhone 5 og alle nyere modeller. Og den virker fint.

 • Hej Henrik,

  Efter idag at have hørt Kenneth’s (Living Smart TV) anbefaling af din blog_og stor ros til din Facebook betragtning, var jeg inde på bidblog.dk. Jeg læste Facebook indslag, Apple TV og om Flir.
  Jeg kan ikke være mere enig med Kenneth om, at du er værd at følge 🙂
  M.h.t. Kategorier er problemet ret generelt.Eks. Eksperten: Du spørger om noget, og får måske svar-måske ikke. Hvis du er heldig at få et kvalificeret svar, kommer der en hel masse uvedkommende kommentarer, for garvede brugere i panelet, hvor man nærmest føler sig som i en boksering, med orddueller flyvende over hovedet på en, og helt uden for det emne man spurgte ind til. Samme fænomen på kandu.dk. På dba.dk kan du osse se, at brugere ikke kan finde ud af hvilken kategori de skal sætte til salg i. Om det skyldes lav IQ, kedsomhed, ligegyldighed eller hvad, ved jeg ikke. Men det irriterer mig i den grad.
  Nå, tilbage på sporet. Tak for en fin blog, som jeg ikke håber bliver spoleret af brugerne !!!!!!

  • Tak for ros.

   Jeg har stor tiltro til at det nok skal gå med bloggen.

   Jeg har en snæver målgruppe med min blog hvor de andre blogs og fora du nævner sigter meget bredt.

   Derfor tror jeg at de af jer der bliver glad for mit arbejde er de helt rigtige brugere jeg tiltrækker.

   Og så er det værd at bemærke at jeg ikke vil bruge spalteplads på ubekræftede rygter, eller religionskrig.

   https://bidblog.dk/om/

  • Nej det kan man ikke med dette kamera, da den kræver en ios enhed med et lightning stik. Og en MacBook Air har hverken ios eller lightning stik.