Et snig Peek på Apples nye ting

Keynote live

After Party

Apple har kaldt til keynote igen, og denne gang driller de os med deres titel på deres event. Så måske får vi noget guf vi har ventet på længe.

Peek og ikke Peak

Lad os lige dvæle lidt over titlen på eventet: Peek Performance.

Normalt ville vi jo tænke Peak Performance, som i performance der topper, men ikke denne gang. Denne gang leger de med at vi skal have et peek, altså et lille kig, som et kig gennem nøglehullet, eller en lurer på hvad der kommer i nær fremtid.

I Danmark har Apple valgt at kalde eventet for “Nye måbenbaringer” hvor de altså leger med at åbenbaringer og at måbe, som om vi kommer til at tabe underkæben over deres nye produkt lanceringer.

Peek som i at SE

Det må være et tilfælde at Peek også betyder at SE, fordi det er ofte i Apples Marts event at de lancerer en opdatering af deres iPhone SE telefon.

Lad os lige slå fast at jeg tror ikke Peek og SE har noget med at de vil lancere en iPhone SE, dermed betyder det ikke at det IKKE er iPhone SE de vil lancere, men der skal altså mere til en opdateret hardware til at jeg måber, eller taber underkæben over en iPhone SE.

Til gengæld er der tegn på at Peek måske betyder at Apple lancerer deres AR brille, som har været rygtet i flere år.

Og hvorfor tror jeg lidt på det?

Fordi Apple lancerede et nyt software development kit (SDK) til deres WWDC 2021 event med navnet RealityKit. Dette er et SDK du kan bruge til at skabe virtuelle 3d elementer til AR apps.

Og i starten af februar 2022, var der udviklere der spottede at Apple havde opdateret koden til Appstore, til at indeholde en ny platform (operativ system) med navnet RealityOS.

Samtidig med dette har udviklere også spottet en såkaldt Pull Request, registreret til LLVM compileren som Apple anvender som compiler på deres platforme, og også selv har bidraget masser af kode til.

Et Pull Request er måden en software udvikler sender programkode til godkendelse for at blive optaget i et Open Source software projekt.

I det Pull Request, havde Apple ændret LLVM koden til at supportere en ny platform med navnet RealityOS. Des der er altså flere tegn på at der kommer nye enheder, som anvender et nyt operativsystem med navnet RealityOS.

Og det kunne meget vel være det hardware som Apple vil give os et peek på.

Hvis vi ser en sådan ny AR brille til dette event, vil det ikke betyde at det er klart til salg omgående. Det kan blive lanceret, til WWDC 2022 sammen med opdaterede SDK så udviklerne kan udvikle apps til deres nye AR hardware.

Hvad så med Performance?

Hvis vi får en AR brille, ja så vil den helt sikkert blive lanceret på Apples egen procesorer. Og vi ved jo nu at de performer vanvittigt godt. Så måske dækker titlen over at de nye AR briller bare performer godt.

Det er også muligt at det dækker over nye macs, iPads og ja iPhone SE.

Der er flere af de sædvanlige rygte konger, der mener at vi får en opdatering af mac mini, måske en Mac Mellem, med de nye hurtige processorer i, som skal udfylde det hul som Apple har lige nu på desktop computere.

Rygerne går blandt andet på at den nye desktop mellem maskine skulle have navet mac studio. Det tror jeg ikke på da det ligger for tæt op af Microsoft Studio, og det vil kun forvirre forbrugeren der skal ud og slipper nogle slanter.

Men en lille ny desktop mac computer vil være velkommen.

Og så er der jo krig i europa

Og det kan også betyde at der er udfordringer med at Apple kan levere nye produkter, både fordi vi i forvejen har problemer med mangel på halvledere, men også fordi Ukraine er storleverandør af Helium, som blandt andet anvendes i halvleder produktion. Så ud over at vi længe har haft leveringsproblemer med halvledere fra Asien, ja så bliver der nu problemer med leveringer fra vestlige producenter af halvledere, fordi de lasere der anvendes i produktionen skal have Helium, der nu er en mangelvare i verden.

Vi har kun set toppen af isbjerget af problemer som krigen giver os, men det betyder også at selv store virksomheder som Apple får leveringsproblemer, og der kan også komme en nedgang i forbruget af hardware på verdensplan fordi krigen og inflationen får alle andre omkostninger til at stige.

Så måske er det vitterligt kun et kig vi får på denne event, for vi kommer til at vente på de gode tider med nyt hardware og fred. Og det kommer til at tage lang tid tror jeg desværre.

Spørgsmål eller feedback?

Andre historier