Så er det SHOW TIME

Keynote live

Der er desværre ikke et live show endnu

After Party

Apple holder keynote, og denne gang med titlen “Its Show Time” og alle forventer at vi nu skal se Apples nye service der skal konkurrere med Netflix og Amazon. Men er der mon mere end det i vente?

Det startede med et chock

I starten af året chokerede Apple de fleste, ved at de for første gang i mange mange år, måtte nedjustere deres forventninger til deres kvartalsregnskab.

Det fik omgående aktien til at falde, og masser af spåmænd og spåkoner til at spå at nu var Apple DOOMED!

Sådan gik det selvfølgelig ikke, men alle bemærkede dog følgende i regnskabet.

De økonomiske problemer skyldtes alt sammen et faldende iPhone salg, og i de fleste tilfælde var det svigtende salg og problemer i Kina.

De økonomiske positive tegn, var at Apple stille og roligt voksede i sin Services forretning.

Og derfor forventer alle nu at Apple begynder at tilbyde flere services, og nogle af disse services er så streaming services, og dem får vi præsenteret på denne keynote.

Nyheder eller ej

En af rygterne skulle være at Apple lancerer en nyhedstjeneste. En form for Netflix for medier, hvor de kan få deres historier ud gennem Apples News app.

Det er så meningen af forbrugerne køber et abonnement på nyheder hos Apple og så kan de vælge og vrage mellem alle de nyheder som er tilknyttet denne nyhedstjeneste.

En form for Apple Music til nyheder.

Ifølge rygterne ville det være en tjeneste hvor Apple skulle beholde 50% af omsætningen, så umiddelbart er jeg forbeholden for at det skulle være en af de services som bliver præsenteret til keynoten.

Netflix konkurrenten

Og så er der nok den mere sandsynlige, nemlig en form for film streamings tjeneste i stil med Amerikanske Netflix. Rygterne går på at Apple forsøger at lave samme opsætning som de har gjort med Apple Music.

At forskellige tv leverandører får mulighed for at streame deres indhold via Apples systemer.

Apple har investeret mange milliarder dollars i at udvikle eget indhold til sådan en tjeneste, og der sker også en ændring i markedet hvor flere udbydere lavere deres egen tjeneste.

Senest har Disney købt Fox, og det forventes at Disney trækker alle de film og serier som de har rettighederne til fra tjenester som Netflix, og i stedet selv streame dem via deres tjeneste.

Historisk er Disney og Apple rigtig gode venner, da Disney blandt andet ejer Pixar, som var ejet af Steve Jobs, og Apple har også ofte fået lidt særstatus når det kommer til at sælge Disneys produktioner via iTunes.

Men om de er så gode venner at Disney vil ind under Apples streamingtjeneste, er et helt andet spørgsmål som vi måske får et svar på til keynoten.

Og så har iTunes et kæmpe katalog af film. Så hvis dette også bliver muligt at se på abonnement, så er denne nye streaming tjeneste meget interessant for os der til dagligt betaler for Netflix.

Sikkert kun i USA

Desværre kommer de nye tjenester nok kun på markedet i USA. Men jeg forventer dog at de har interesse i at få spredt disse tjenester så hurtigt som muligt.

Ingen hardware?

Men vil de slet ikke præsentere nyt hardware?

Nej er svarret nok, og alligevel måske.

Nej fordi Apple i ugen op til denne keynote løbende annoncerede nyt hardware. Først annoncerede de nye iPads, herunder en ny iPad mini med understøttelse af deres Pencil.

Dagen efter annoncerede de så opdatering af deres iMac linje, og dagen efter annoncerede de AirPods 2.

Og det var en overraskelse, for jeg havde forventet at Airpods 2 ville være en stjerne på denne keynote. Så at Apple bare sådan stille og roligt smider nyt hardware på markedet uden de sædvanlige keynotes, ja det tyder på at Apple ønsker at denne keynotes annonceringer skal have 100% fokus i medierne i dagene der følger.

Men alligevel kan det være at vi ser nyt hardware.

En opdatering af Apple TV ville være oplagt, hvis de annoncerer deres Netflix konkurrent. Men det bliver nok ikke et krav for at kunne se den nye tjeneste, da Apple tidligere på året indgik et samarbejde med Samsung for at få deres tjenester som iTunes mm ud på Samsungs nye TV.

Måske tager de rø… på os alle

Og så er der jo altid chancen for at Apple har noget i ærmet vi ikke har forudset.

Eksempelvis homepod opdatering, eller måske ligefrem den længe ventede Mac Pro.

Se det ville virkelig være noget at sige “Its SHOW TIME” for.

Spørgsmål eller feedback?

Andre historier