Sikkerhedstip der kun tager 2 minutter

Det tager kun 2 minutter, at gøre din Mac mere sikker mod malware, virus og ondsindet kode fra det store internet. Det er gratis og det virker på alle platforme.

Ransomeware er et seriøst problem

I 2017 har jeg oplevet på nærmeste hånd, at virksomheder bliver ramt af ransomeware, eller cryptolockere hvor servere krypteres og der opkræves løsesum for at hackere måske dekryptere data på serverne.

Nye trusler kræver nye typer beskyttelser og måske kan dette tip her beskytte dig mod at du klikker på et link og får downloadet ondsindet ransomeware til din computer.

Ikke et virusprogram

Der er ikke tale om at du skal installere et virusprogram. Sådan et er der faktisk allerede på din Mac, nej der er tale om en ny tjeneste som du kan bruge til at beskytte din computer når du surfer på nettet.

Malware fra internettet

En velkendt måde din computer kan angribes på er at lokke dig til at installere et program eller klikke på et link der så sender dig til en internet adresse, hvor så yderligere malware, cryptolockere og andet bras downloades.

Selv det bedste antivirus program kan have svært ved at gennemskue hvad der sker når der er menneskelig handling bag.

Derfor er det at få dig til at klikke på et link eller køre et program noget vi alle sammen har oplevet at blive udsat for.

Og når først du har klikket på linket, kan det være for sent for antivirus og andre værktøjer at fange problemet.

Og når det oven i købet er en gratis løsning.

Ikke et gratis antivirus program

Der er ikke tale om et gratis antivirusprogram, men en gratis tjeneste. Hver eneste gang du klikker på et link skal dit klik oversættes til en IP adresse hvor din forespørgsel sendes hen.

Det system der anvendes til at holde styr på hvor serverene står i verden kaldes for DNS.

Og det er en DNS service du kan bruge som beskytter din computer mod at blive inficeret.

Og det er simpelt at anvende. Du skal bare ændre dit hjemme netværk eller din computer til at anvende en ny DNS server.

Du skal blot ændre din DNS server til at bruge IP adressen 9.9.9.9

IBM står bag

Det er ikke mindre end gode gamle IBM som står bag dette system. Og det er såre simpelt. Når du sender en forespørgsel til DNS 9.9.9.9 om at slå en ip adresse, så kontrolleres en stor database for om der er kendte sikkerhedsproblemer med den IP adresse, og hvis der er så får du ikke noget svar.

Så i stedet for at du downloader malware, så får du bare at vide at serveren ikke findes.

Quad9 heder tjenesten og den anvender IBM X-Force databasen, som hele tiden udvides. I en tid med IoT hvor flere og flere enheder kobler sig på nettet, er et simpelt system som Quad9 en god start.

Så betragt det som en ekstra sikkerhedsbutler som beskytter dig mod at åbne den forkerte dør hvor du ikke ved hvad der gemmer sig bagved, når du klikker rundt på internettet.

Og han arbejder gratis.

Andre historier