Spring Loaded – Har Apple masser af nyheder til os?

Keynote live

After Party

Med et event der hedder Spring Loaded så kan det betyde at Apple har masser af godter i godteposen til os på denne keynote. Det behøver selvfølgelig heller ikke betyde noget som helst, men her er et par bud på hvad jeg tror vi skal se og hvor du kan følge med.

Airtags eller hvad de nu hedder

For flere år siden hørte vi om airtags for første gang. Jeg tror vi skal et par WWDC tilbage, helt tilbage til før Covid 19, hvor mennesker stadig måtte samles. Her så vi første gang Craig Frederighi på scenen fortælle os om hvordan Apple havde valgt at omdøbe “Find mine venner” appen på iOS til bare “Find” og at den skulle kunne bruges til at finde hvad som helst.

Og for at man kan finde hvad som helst, skal hvad som helst have noget hardware indbygget der gør at din iPhone kan finde det. For flere år siden lavede Apple en chip netop til det formål, og i dag findes den i de seneste Apple produkter, som iPhone 12, airpods og Homepod mini eksempelvis.

Chippens formål er at kunne sende informationer om hvor noget er til andre enheder, uden det går på kompromis med sikkerheden. Og for flere år siden hørte vi for første gang om disse Airtags, som er små enheder du kan sætte i din nøgle bundt, din pung, din taske, din svigermor eller hvad du nu gerne vil holde lidt øje med.

På en måde kan man sige at airtags er lidt hønen og ægget. Airtags giver ikke mening at frigive før der er nok der har enheder der kan bruge dem, som eksempel de seneste iPhones

Så måske er det endelig blevet tid til at vi skal se airtags, med andre ord. Apple har måske endelig fundet dem frem 😉

iMac med Apple silicone

Vi fik de første macbooks i efteråret 2020 med Apples M1 chip. De tog os alle med storm, og det er også uden tvivl den bedste macbook jeg nogensinde har haft.

Den er lyn hurtig, iskold og holder strøm i evigheder, og så er det oven i købet første generation af mac computere med Apples egen CPU.

Men hvor en macbook skal tage hensyn til batteri levetiden, så behøver en desktop computer ikke at tænke på den slags. Så det er ventet at vi i 2021 vil se de første desktop computere med Apples egen CPU.

Og Spring Loaded eventet kunne meget vel blive det event hvor vi får præsenteret en 24″ iMac computer beregnet til de kunder der foretrækker en desktop oplevelse, og ikke nødvendigvis pro segmentet.

Og vær ikke i tvivl. Den bliver endnu vildere end de første macbooks.

Opdatering af iPads

iPad pro trænger til en opdatering. Og mit gæt er at vi kommer til at se en opdatering hvor der er lagt vægt på pencil, og en ny CPU. Formegentlig samme CPU som vi kommer til at se en variant af i den kommende iMac.

Det er nemlig smart, for det betyder at Apple kan optimere hele deres produktion når alle enheder anvender samme CPU. Det ventes i øvrigt også at blive den CPU vi vil se i efterårets kommende iPhone 13 modeller (eller 12s eller hvad de kalder næste omgang)

Apple TV

Apple TV har trængt til en opdatering længe. Og denne gang tror jeg (også) at vi ser det ske. Apple har på det sidste fået flere spil med i deres Arcade abonnement, og der er begyndt at rygtes AAA spil til Apples platform.

I øjeblikket findes spil som League Of Legens til iOS, men uden understøttelse af controller, og skal man spille spillet på et fjernsyn så kræver det en controller før det bliver en god oplevelse.

Men der mangler også noget Power i de eksisterende Apple TV produkter før de bliver rigtige gode til en slags konsol spil, og når Apple nu har fået flere spil i Arcade og der er flere produkter på vej der kan udnytte Apples hardware, ja så er det ved at være på tide.

En ny Apple TV kunne være et pust i den retning, under alle omstændigheder har vi brug for en ny type fjernbetjening.

Hvad tror du selv

Har du et bud eller en betragtning så smid gerne en kommentar, og følg eventuelt med i vores Pres show og vores After Party.

Spørgsmål eller feedback?

Andre historier