WWDC 2018 – Projekt Marzipan

Preshow

Der er desværre ikke et pre show til denne keynote

Keynote live

Der er desværre ikke et live show endnu

After Party

Der er desværre ikke et after party til denne keynote

Endelig er den søde tid over os igen. WWDC 2018 starter mandag d. 4 Juni 2018, og for os Apple entusiaster, er det den sødeste tid på året. I år er det måske ekstra sødt fordi rygterne siger vi bliver forkælet med “Marzipan”.

Hvad er Projekt Marzipan

I efteråret 2017 lækkede Apple til Bloomberg at man arbejdede på et projekt man kalder “Project Marzipan” Dette projekt skulle gå ud på at bringe iOS software til macOS, således at det store katalog af iOS software også kan afvikles på mac computere.

Den store forskel på macOS og iOS er primært at iOS er en touch baseret brugergrænseflade, hvor macOS kræver tastatur og mus.

Nogle spekulerer derfor på om det betyder at mac computere får en touch skærm ligesom vi kender det fra Microsoft Surface computerne.

Men dette er nok ikke særligt sandsynligt, og jeg tror mere på at Apple formår at lave en perfekt overgang mellem macOS og iOS.

Marzipan er lække(r)t

Der er også kommet et læk af project Marzipan, hvor man kan se den nye XCode 10 som forventes at blive frigivet i beta til WWDC 2018. Lækket stammer fra hjemmesiden 9to5 mac, og her kan man se en XCode 10 der på samme tid anvendes til at kode en app til iPhone men også til macOS.

Kender du lidt til XCode, eventuelt fordi du deltager på mit Alle Kan Kode projekt hvor du på aftenskole lærer at programmere på Apples platform, så vil du kunne spotte at lækket viser macOS som target for koden, mens skærmbillederne der arbejdes på er iOS skærmbilleder.

Og det ser meget autentisk ud, så derfor tror jeg at dette rygte bliver bekræftet af Apple til WWDC 2018.

Marzipan og Hardware

Hvad betyder Project Marzipan så for Apples hardware?

Vi ved at iOS afvikles på ARM processorer, og at macOS afvikles på Intel processorer. Og der har gennem flere år været rygter om at Apple arbejder på at levere desktop computere med deres egne ARM processor.

Et processor skift vil kræve at alt software der er skrevet til macOS, skrives om så det understøtter Apples egen ARM processor, og project Marzipan er måske præcis det der skal til for at Apple kan lave et så problemløst skift af arkitektur som overhovedet muligt.

Hvad kunne vi se af ny hardware

Apple har ikke opdateret deres Mac Pro siden 2013, deres Mac Mini siden 2014 og det er 2 år siden vi fik de seneste macbook Pro computere.

Så det er tid til at vi skal se en opdatering af Mac computerne. Om det sker til WWDC er ikke til at sige, men hvis det sker og vi samtidig får lanceret Project Marzipan, så bliver det en af de keynotes vi ikke kommer til at glemme længe.

Det er utroligt spændende og jeg håber du har tid lyst og lejlighed til at se med når vi sender vores live keynote i Del Dine Dimsers facebook gruppe.

Hvordan sender vi

Vi sender live i Del Dine Dimsers facebook gruppe fra kl 18.00 til kl 19:00

Kl 19:00 går Apple keynote i gang, og pga Apples rettigheder må vi ikke sende noget derfra. Du finder et link her på siden til hvor du kan se Apples keynote, og også til Del Dine Dimsers facebook gruppe.

Kl 21:00 (ca) forventer vi at Apple runder af fra San Jose, og vi runder også keynoten af med et post show hvor vi diskuterer hvad vi fik af oplysninger og hvad det får af betydning for Apple og Apples brugere.

Spørgsmål eller feedback?

  • Andre historier