WWDC 2019 – Marzipan til alle

Keynote live

Der er desværre ikke et live show endnu

After Party

Så er det tid til WWDC 2019. Og i år ved vi at vi får præsenteret projekt Marzipan, som er det projekt hvor Apple bringer UIKit til macOS. Det betyder ændringer til macOS og iOS.

Sidste år var lidt trist

WWDC 2018 var lidt fesent. I 2018 havde Apple valgt ikke at lancerer en masse nyt, men i stedet trække i arbejdstøjet og stramme op på de API’er og platforme de allerede havde ude.

Således oplevede mange at iOS 12 var den mest stabile udgave af iOS længe. Betaen der normalt kommer ud omkring WWDC var klippe solid, og der var et minimum af bugs i tiden der gik mellem betaen kom ud og den endelige version af iOS 12 kom på gaden.

Så Apple havde strammet på på deres kode, og det syns jeg faktisk er en god ting.

Men vi ville også gerne se lidt opdateringer og nye spændende ting, og meget tyder på at det har de gemt til os denne gang.

MARZIPAN

De lovede os til WWDC 2018 at vi til WWDC 2019 ville få adgang til deres projekt Marzipan. Så det ved vi at vi vil få at se. I det sidste år har vi set apps til macOS som er bygget med Marzipan, og selv om det har været simple apps, så er de velfungerende.

Så der er meget at se frem til når de løfter sløret for hvad Marzipan har gjort for iOS og macOs. Det er nemlig oplagt at når først man tager det brugergrænsefladen fra iOS (UIKit) og flytter det til macOS, så vil det være nødvendigt at flytte noget af koden der laves til macOS tilbage til iOS.

Det betyder ikke at alle Apples enheder fremover bare kører iOS, eller at alt software automatisk kan køre på macOS i fremtiden. Det vil nemlig betyde at den ene platform vil kunne begrænse den anden, og sådan arbejder Apple ikke.

Men det vil betyde at der vil komme mere integreret og bedre software som spreder sig over flere platforme. Så det glæder jeg mig alvorligt meget til at se.

De sædvanlige opdateringer

Vi får selvfølgelig de sædvanlige opdateringer til alle deres platforme. Men denne gang skulle iOS 13 være en pæn stor opdatering. Blandt andet med flere praktiske funktioner til iPad Pro.

Hvad disse pro funktioner dækker over bliver spændende at se.

Farvel til 32 bit macOS

Så bliver det også tid til at sige farvel til 32 bit mac programmer. I flere år har det ikke været muligt at køre 32 bit programmer på eksempelvis iOS, men nu er tiden endelig kommet til macOS.

Det sidste års tid har du måske oplevet at få advarsler på din mac computer om at et program skal opdateres for at kunne køre i fremtiden. Det skyldes at programmet anvender 32 bit kode. Og fra næste udgave af macOS, vil det altså være slut.

Mere privacy

Privacy eller privatliv er det nye sort. Sidste år fik vi forbedringer til passwords og opstramninger til sikkerheden selv på software der kører uden for Appstore.

Apple har i årevis været traktoren når det kommer til beskyttelse af data på Apples enheder. Og de vil uden tvivl komme med flere forbedringer i de kommende platform opdateringer.

Måske en Mac Pro?

Og så er der den med Mac Pro som ikke er blevet opdateret siden 2013. Apple har lovet os at vi i 2019 vil se deres bud på en modul opbygget Mac Pro.

Om vi får den lanceret til keynoten er ikke sikkert, men i det mindste er vi mange der tror på at vi får en “teaser” intet mindre vil være en skuffelse for mange Apple fans.

Under alle omstændigheder er der lagt i ovnen til en super spændende WWDC 2019

Spørgsmål eller feedback?

Andre historier