WWDC 2021 – Alt det nye software

Keynote live

After Party

Der har været meget stille på internettets rygtegang, når det kommer til WWDC 2021. Jo bevares der har været de sædvanlige rygter om nye macbook pro maskiner, men ellers har Apple formået at holde tæt, og det tyder på at de fokuserer på Software til WWDC 2021.

iOS 15 hvad mon vi ser af nye ting der

Hvert eneste år lancerer Apple en ny iPhone, og hver eneste år skal de også lancere et nyt operativ system til deres guldkalv. Men det er efterhånden svært at komme med nye ting i en smartphone som slår benene væk under os, eller som ryster markedet i en sådan grad at en producent vinder markedsandele.

Så de største forandringer der kan laves bliver i softwaren. Vi så at Google i Android 12 lancerede en model hvor brugeren selv kan skræddersy sit udseende af softwaren, ved at lave sit eget tema. Dette er en ny måde at forny en platform på.

Vi ved også at tech selskaberne låner hos hinanden, så hvis den ene kommer med noget der ikke er færdigt men lanceres før de andre, så skyldes det ofte at de har lyttet på vandrørene og forsøger at komme først.

Men jeg tror ikke chancen for at Apple vil gøre det muligt for brugeren selv at “designe” temaet på deres telefoner. Apple har kultur for at man ikke skal give for meget fra sig når det kommer til design, og det værste Apple kan forestille sig, er at blive kendt for et produkt der ligner en farvelade fra den lokale børnehave. Så det er nok ikke lige det Apple vil lancere til iOS 15.

Men når det er sagt så kan det sagtens tænke at vandrørene har talt om et nyt design af operativ systemet. Det er efterhånden nogle versioner siden at der visuelt kom nyt design. Så måske er det i år.

Ellers tror jeg faktisk at det primært vil handle om Accessiblity og sikring af dit privatliv på iOS 15. To områder som Apple aldrig bliver færdige med at forbedre.

iPadOs er måske det store emne til WWDC 2021

I 2021 lancerede Apple en ny linje af deres iPad Pro. De har taget deres M1 processor som vi kender fra de nye modeller, og så har de lagt den ned i de nye iPad pro.

På den måde har de udvisket grænserne mellem macOS og iPadOS.

iPadOs var oprindeligt iOS, og iOS er kendt for at håndtere ressourcer som RAM meget effektivt. Derfor har vi indtil nu ikke set iPhones og iPads med 12 gb ram og mere. Men nyeste iPad Pro kan konfigureres med op til 16 gb ram. Og alene det at gøre det muligt at købe en iPad hvor du i princippet kan vælge hvor meget ram du vil have er nyt. Dog fungerer det således at hvis du vælger en iPad med over 1 TB disk ja så får du også 16 gb Ram ellers må du nøjes med 8.

Det får mig til at tænke HVORFOR.

Hvorfor er der nu behov for 16 gb ram til iPad?

Det kan næsten kun betyde at Apple er klar med et helt redesignet iPad OS der gør det muligt at afvikle professionelle apps som eksempelvis Final Cut Pro, Logic Pro eller måske XCode?

Så jeg tror at iPadOs bliver det store samtale emne efter WWDC keynoten.

Watch får også en masse spændende.

WatchOS får nye gestures, så du kan betjene dit ur med en hånd. Det er faktisk ikke en hemmelighed for Apple har allerede røbet nyheden som en del af deres forbedringer til Accessibilities. Du kan se dem vise det her hvor der er en video hvor de med en hånd betjener et Apple Watch.

Det taler til at Apple giver den gas på Accessibility fronten, og det slår helt sikkert igennem på deres andre platforme.

Derudover tror jeg vi vil se forbedringer inden for sundhed, for der kommer formegentlig en ny sensor i det Watch der kommer til efteråret.

MacOS og det øvrige

MacOS får nok bare små opdateringer, dog forventer jeg at Apple vil dvæle lidt ved hvor godt det går med salget af deres egne Apple silicon baserede maskiner.

Og jeg kan kun nikke JA, det er nogle fantastiske maskiner, så overvej helt klart at vælge Apple Silicon næste gang du skal have en ny computer.

Dog håber jeg at de med næste udgave af macOS frigiver “Genveje” eller Shortcode appen til macOS som men måde at opsætte automatiseringer på macOS.

Til udviklerne

Udviklerne skal selvfølgelig have en masse guf, når alt kommer til alt er det jo en udvikler konference.

Jeg forventer Swift 5.5 præsenteret. Herunder Async Await som er en velkendt syntax fra andre platforme der nu er kommet til Swift. Faktisk er det også en kendt hemmelighed da det er en del af Swift Evolution og ikke Apples udgave af swift.

Så skal vi naturligvis have forbedret XCode, og nogle bedre muligheder for universelle apps, hvilket vil sige apps der afvikles på hele Apples økosystem.

Hvad med Apple Glasses?

De første invitationer til WWDC gav det indtryk at vi nok skulle se Apples Argumented Reality briller blive lanceret. Jeg vælger at se på det som en bonus og noget vi kommer til at tale meget om hvis det sker.

God fornøjelse med konferencen.

Spørgsmål eller feedback?

Andre historier