iPhone 2024 Glowtime event

Keynote live

After Party

Mandag d. 9/9 er der keynote for Apples nyeste iPhone 16 og deres nyeste Apple Watch. Titlen til eventen har de de kaldt for Glowtime, og det knytter sig til deres kommende Apple Intelligence, som blev annonceret til WWDC. Hvor meget der ligger i det vil jeg kloge mig lidt på her.

Apple Intelligence.

Til WWDC annoncerede Apple deres bud på AI (kunstig intelligens). I vanlig Apple stil forsøgte Apple at gøre AI til noget helt specielt Applesk, og alene det frække statement i at kalde det for Apple Intelligence, var et sjovt træk.

Apple har indbudt til “GlowTime” keynote, og historien bag dette er Siri som med Apple Inteligence får telefonen til at lyse op eller Gløde, som måske er den bedste danske oversættelse.

Men selv om vi så det til WWDC, så er det ikke sikkert at der er så meget glød over den nye iPhone alligevel.

Siden WWDC er der dog løbet lidt malurt i bægeret. Apple Intelligence, kommer slet ikke til Europa, og det er først klart til iPhones ved udgangen af 2024. Og det er med et gran salt også. For mens jeg skriver dette, er der historier i pressen om at Apple måske slet ikke bliver klar, og er løbet ind i problemer der gør at lanceringen nok bliver en smule vissen.

Det er ikke nyt at Apple har svært ved at nå sine deadlines. Det er en branche svaghed, og som software udvikler, ved jeg alt om at du hele tiden skal skære til og tilpasse dig, så for mig er det ikke overraskende at AI nok vil blive lanceret drypvis.

Jeg forventer også det kommer til Europa på et tidspunkt, men der er en masse politiske problemer Apple skal tackle ved en lacering i Europa. Vi har blandt andet vores GDPR lovgivning, som laver benspænd for en hurtig udrulning af AI.

Og politikerne kan ikke forstå at vi ikke har techgiganter i EU. Det kan man kun ryste på hovedet over når man til daglig arbejder inden for branchen.

Tekniske udfordringer ved Apple Intelligence.

Ud over det politiske, er der også en masse tekniske problemstillinger. Eksempelvis er forudsætningen for at kunne køre effektive maskinlæringsmodeller, en masse RAM. Og Apple har aldrig fråset med ram.

Eksempelvis har vi i årevis været vidne til at Apple lacerede deres basis modeller af computere med kun 8gb RAM, og det er for lidt til at kunne køre AI på Apples computere. Derfor forventes det også at niveauet for basismodellerne af ram vil blive hævet hvis Apple skal kunne levere en god AI oplevelse på deres computere.

Og det problem har de også i deres iPhones.

Ram chips bruger strøm, ikke meget med lidt, så Apple har aldrig smidt mere RAM i deres iPhones end de har vurderet nødvendigt. Og det giver bagslag nu, for det betyder at AI vil kun kunne anvendes på de absolut nyeste telefoner.

Ikke engang sidste års iPhone Pro 15 forventes at ville kunne køre Apple Intelligence. Og det er ikke tit vi ser at Apples tidligere modeller af iPhones så hurtigt bliver forældet, men det forventer jeg at vi vil se denne gang.

Ligeledes forventer jeg også at vi vil se at de nye iPhone 16 pro modeller for første gang lanceres med ekstra RAM.

Nye iPhones

Vi kommer til at se de sædvanlige serie iPhones. iPhone 16 og iPhone 16 Pro.

Som skrevet ovenfor, skal vi være opmærksomme på hvor meget RAM der er i de nye telefoner. Vi ved at AI lanceres senere, så vi kommer hver i sær til at skulle tage stilling til om vi tror på de enkelte modeller får nok kapacitet til at kunne håndterer AI og de funktioner vi forventer at skulle bruge i de kommende år.

Og som sædvanlig skal vi også være opmærksom på kamera delen af dette års iPhone. Jeg forventer at i vanlig stil vil noget af det forbedrede kameraystem som iPhone 15 pro max fik, vil blive lanceret til de mindre telefoner.

Hvor meget historie Apple kan fortælle om de nye iPhones er spændende at se, og jeg håber ikke vi kommer til at se en 1:1 gentagelse af WWDC, men at der er nye håb og visioner i deres seneste hardware.

Apple Watch 10. (år?)

Jeg kan ikke huske om det er i år der er jubilæums udgave af Apple Watch, eller om det bare er nummereringen der er kommet til Apple Watch 10. Skriv gerne en kommentar til mig hvis du kan gøre mig klogere.

Men vi vil få nye Apple Watch. Forventes hele serien rundt.

I vinteren 2023 kom Apple i konflikt med en patent sag, der gjorde at de måtte deaktivere blod iltnings sensoren i deres Apple Watch.

Om de har fået løst denne sag, eller fundet en ordning på det skal blive interessant at se, jeg glæder mig til at se om der skulle være en ny eller forbedret form for krops sensor indbygget i det nye ur.

Følg med live eller gense

Du finder links til livestreams omkring Apple keynotes, her på siden.

Vi ses, og god fornøjelse med keynoten.

Spørgsmål eller feedback?

Andre historier